Voegafdichting systeem

Sanitaire ruimtes zoals badkamers en toiletten zijn voor veel mensen belangrijke ruimtes in een woning. Meestal wordt er dan ook een behoorlijk budget beschikbaar gesteld om deze ruimtes volledig naar wens in te richten. Maar eigenlijk gaat dit op voor sanitaire ruimtes in alle gebouwen. Het moet gewoon goed geregeld zijn en er fraai uit zien.

Voor de voegafdichting in deze ruimtes, geldt uiteraard hetzelfde. Er is niets vervelender dan een lekkage in een badkamer of een verschimmelde kitnaad. De klant zal u ongetwijfeld contacteren als een van beide situaties zich voor doet. Met ons Voegafdichting Systeem kunnen deze risico’s tot een minimum beperkt worden. De applicatie moet uiteraard ten allen tijde goed uitgevoerd worden en bij gebruik is er voor de klant een eigen verantwoordelijkheid qua onderhoud. Maar met de PremTech producten uit dit systeem maakt u wel gebruik van de best beschikbare kwaliteit.

STAP 1 HET AFWERKEN VAN HET DOUCHEPUTJE/ DE DRAIN

Om een doucheputje/drain goed en veilig af te werken hebben wij de DrainSeal ontwikkeld. De DrainSeal is een 2-K epoxy met een flexibiliteit van maar liefst 135%.

Daarnaast is de DrainSeal emissie-arm en heeft het product met 8 minuten een zeer lange open verwerkingstijd. Dat maakt hem qua verwerking vergelijkbaar met onze PremSeal.

Maak uw ondergrond schoon, droog en vetvrij. Werk met behulp van de Mixer-Gun HV het doucheputje/de drain af. Plak plaatsen waarop u geen DrainSeal wil aanbrengen, af met de Masking Tape Gold. Na 30 minuten kan de voeg weer belast worden.

STAP 2 VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

De basis is bij nagenoeg elk proces het belangrijkste onderdeel voor een goed eindresultaat. Dat is voor het ‘’Voegafdichting Systeem’’ niet anders.

Voordat u gaat afdichten dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. Dit geldt voor bestaande en nieuwe situaties. In bestaande situaties moeten soms ook oude kit- en lijmresten verwijderd worden. Om dit op de juiste manier te kunnen doen hebben wij de UniSolve Spray ontwikkeld. Dit product verwijdert oude kit- en lijmresten en ontvet daarnaast ook nog eens uw ondergrond. Dit betekend 2 toepassingen met 1 product.

STAP 3 HET REALISEREN VAN AFDICHTING

Na het uitdampen van de UniSolve Spray/Plasto Cleaner kunt u beginnen met het aanbrengen van de PremSeal.

Het product heeft een rek tot breuk van maar liefst 560%, waardoor het perfect diverse werkingen van de ondergrond kan opvangen. Daarnaast is de PremSeal door zijn goede standvermogen zeer prettig en eenvoudig te verwerken en heeft het product een hoge chemische bestendigheid. De PremSeal is verkrijgbaar in diverse kleuren. Om de verwerking van de PremSeal zo optimaal mogelijk uit te voeren, adviseren wij u gebruik te maken van de Sealer Gun. De unieke overbrenging van dit kitpistool zorgt voor een eenvoudige en zeer precieze verwerking van de kit.

STAP 4 HET AFWERKEN VAN DE PREMSEAL

Na het aanbrengen van de PremSeal dient de kit ingesproeid te worden met onze Seal Finisher.

De Seal Finisher is een speciaal samengestelde vloeistof, die in tegenstelling tot andere soorten vloeistoffen, vrij is van o.a. oplosmiddelen die uw kit zouden kunnen aantasten. Na het aanbrengen van deze afmesvloeistof kunt u het geheel afwerken met onze Afmes Spatels. Deze Afmes Spatels kennen 16 verschillende mogelijkheden, zodat u voor elke hoek en in elke situatie de perfect spatel bij de hand hebt.
Let op: bij verwerking op natuursteen van de Seal Finisher dient u altijd het geheel met veel water na te spoelen, om verkleuring van de ondergrond te voorkomen.

STAP 5 HET REINIGEN VAN UW GEREEDSCHAP EN ONDERGROND

Als de complete afdichting is gerealiseerd, adviseren wij u om uw gereedschap en de ondergrond waar onverhoopt op
geknoeid is, te reinigen met onze Power & Care Wipes.

Power & Care Wipes zijn handige doekjes die speciaal ontwikkeld zijn om uw gereedschap, ondergrond en handen schoon te maken. Deze pluisarme doeken van polypropyleen zijn verrijkt met Aloë Vera en blijven tijdens gebruik lang vochtig. Let er met deze doekjes wel op dat u niet uw gezicht schoon maakt. Het reinigende vermogen van deze doekjes werkt uitstekend op uw handen, maar zijn te sterk voor uw gezicht.