Elastische purschuim , wat is het en waarvoor gebruikt u het?

Wat is purschuim?

In dit blog gaan wij u uitleggen wat elastische purschuim, Elastic Foam is, wat de voordelen zijn van elastische purschuim en waarvoor u het kunt gebruiken. Maar eerst een algemene inleiding. Purschuim is een veelzijdig gebruikt middel dat je in elke woning tegenkomt. Het wordt al vele jaren in de bouw gebruikt en wordt daarom ook wel “bouwschuim” genoemd. Purschuim komt in veel verschillende soorten en wordt gebruikt om naden te dichten en woningen te isoleren en nog veel meer. De bussen met purschuim zijn verkrijgbaar als 1-component schuim en 2-componenten schuim. Wij richten ons in dit blog op onze 1-component schuim variant. 1-component purschuim zit voorgemengd in een bus en reageert met vocht uit de lucht en ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het 1-component purschuim minder snel uithard dan 2-componenten purschuim. Nadat het purschuim is uitgehard kan het worden bewerkt.

Elastische purschuim – de voordelen

Naast normaal purschuim wordt elastische purschuim steeds gangbaarder. Het grote voordeel van elastische purschuim ten opzichte van normaal purschuim is de blijvende elasticiteit. Dit maakt de elastische purschuim ideaal voor het gebruik in ruimtes met hoge temperatuurverschillen. Naast de uitstekende flexibiliteit beschikt het elastische purschuim ook over een goede akoestische- en thermische isolatie en luchtdichtheid. Het flexibele purschuim, zoals de Elastic Foam is uitermate geschikt voor het afdichten van naden en kieren bij het monteren van ramen en deuren, opvullen van holle ruimtes, aanbrengen van een geluiddempende laag en het optimaliseren van isolatie. De Elastic Foam is een pistoolschuim en wordt aangebracht met behulp van een Pur Applicator.

Voor welke sectoren is de elastische purschuim, Elastic Foam interessant?

Onze elastische purschuim, Elastic Foam is binnen diverse sectoren interessant. U moet dan denken aan het gebruik bij aannemers en de bouw in het algemeen. Stukadoors, de afwerkbranche en schilders. Maar ook als u werkzaam bent binnen de interieur- en keukenbouw, installatiebranche, bij woningcorporaties en kozijnmontagebedrijven. En wat te denken van klussenbedrijven, airco montagebedrijven en afbouwbedrijven? Zoals u ziet zijn de mogelijkheden eindeloos.

Eigenschappen en toepassingen

Het product maakt ruimtes luchtdicht en zorgt voor een thermische isolatie bij bouwkundige constructies. Ook is het een belangrijk onderdeel van de “AirTight System” van PremTech. Het is zowel bij nieuwbouw, als bij renovatie toepasbaar. Het is geluidsisolerend tot 63dB, heeft een rek-tot-breuk van 45%, is snijdbaar na 35 minuten, heeft een laag VOC-gehalte en is bovendien EN1026 getest op luchtverlies bij 1050Pa.

Schoonmaken

Na het gebruik van de Pur Applicator is het belangrijk dat die goed wordt schoongemaakt. Dit kan worden gedaan met de Pur Cleaner. De Pur Cleaner is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van niet-uitgehard purschuim. Dit product kan zowel worden gebruikt voor het inwendig en uitwendig reinigen van de Pur Applicator. Voor het veilig gebruiken van de Pur Applicator adviseren we persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en een veiligheidsbril te gebruiken.

Hoe verwijdert u purschuim?

Tijdens het aanbrengen van purschuim kan het weleens voorkomen dat er ergens purschuim terechtkomt, waar je het niet wil hebben. Met onze Pur Cleaner is het gemakkelijk om niet-uitgehard purschuim te verwijderen. Voor het veilig gebruiken van de Pur Cleaner adviseren we persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, te gebruiken. Heeft u purschuim op uw hand of arm gekregen? Dan raden we aan om dit te verwijderen met onze Power & Care Wipes. Is het purschuim al uitgehard dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een mes of schuurmachine.

Hoe bewaart u purschuim?

Bent u klaar met het spuiten van purschuim maar is de bus nog niet leeg? Als u gebruikmaakt van een Pur Applicator kunt u het beste, na het reinigen van de Pur Applicator, de bus weer terugplaatsen in het pistool. Op deze manier kan er geen lucht bij het ventiel komen wat uitdroging voorkomt. Op deze manier kan de bus met purschuim enkele weken worden bewaard. Vergeet niet voor het terugplaatsen van de bus purschuim de schroefknop op de Pur Applicator dicht te draaien! Dit voorkomt verstoppingen.

Conclusie

Voor het afdichten van naden en kieren en het isoleren van woningen met een blijvende elasticiteit adviseren wij u onze Elastic Foam. Met zijn uitstekende flexibiliteit, thermische en akoestische isolatie, en eenvoudige toepassing is het de ideale keuze voor zowel professionele als doe-het-zelf klussen. Kies voor Elastic Foam en ervaar zelf de voordelen van dit hoogwaardige product. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.