Actueel

Grondstoffen en schaarste

De coronapandemie heeft wereldwijd gezorgd voor een grote schaarste aan grondstoffen. De prijsstijgingen zijn enorm en de achterstanden lopen momenteel alleen maar op. Op het hoogtepunt van de pandemie waren veel fabrieken gesloten of draaiden op minimale capaciteit en het opschalen naar het oude niveau en de distributie blijkt langer te duren dan aanvankelijk gehoopt.

Bovenop bovenstaande problemen kregen we kort geleden ook nog te maken met de file in het Suezkanaal. Daarbij is er een groot tekort ontstaan aan containers, die onder andere de producten vanuit de Aziatische landen naar Europa moeten verschepen. Kortom, een zeer turbulente tijd met een hoop extra uitdagingen.

Ook PremTech heeft te maken met deze uitdagingen. Productietijden zijn door tekorten enorm opgelopen en we moeten meer dan eens proberen te voorspellen wat de toekomst van ons vraagt. Voorlopig kunnen we, op een aantal producten na, ons redelijk vrij houden van backorders. In de nabije toekomst voorzien we voorlopig nog geen grote uitdagingen. We hopen dat we samen met onze klanten ons op een zo soepel mogelijke wijze door deze situatie heen manoeuvreren.