Home / Verlijmen van spiegels

Verlijmen van spiegels

Spiegels worden in sanitaire ruimtes om esthetische redenen vaak bij voorkeur onzichtbaar bevestigd op de ondergrond. Voor deze toepassing adviseren wij u onze PremTack te gebruiken. De PremTack is een lijmkit met een ongekend hoge aanvangshechting. Door zijn speciale samenstelling zal de PremTack de achterzijde (vaak gefabriceerd met een zilverlaag/loodlaag/koperlaag welke is afgewerkt met een coatinglaag) niet aantasten. Het is van belang dat u werkt met een spiegel die een minimale dikte kent van 7 MM. Daarnaast dient u er voor te zorgen dat zowel de ondergrond waarop de spiegel wordt aangebracht, als de ondergrond van de spiegel vlak zijn. Tevens dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij te zijn. In de meeste situaties kunt u werken met de UniSolve Spray. Lees voor de verwerkingsvoorschriften en de geschiktheid van de ondergronden het technische datablad van de UniSolve Spray.

 

Zorg dat u bij het aanbrengen van de PremTack altijd werkt met de Piramide Nozzle. Deze nozzle zorgt dat luchtinsluiting wordt voorkomen en dat het eenvoudig is een 3 MM dikke lijmlaag te realiseren. Deze dikte is noodzakelijk voor een optimale kracht van de lijmverbinding en voldoende ruimte tussen de spiegel en de ondergrond zodat er voldoende geventileerd wordt. Het is ook van belang dat u uitsluitend werkt met verticale rillen lijm. Ook dit bevordert de kracht van de lijmverbinding en de ventilatiemogelijkheden.

 

Mocht u na de bevestiging van de spiegel kiezen voor een afdichting van de buitenzijde van de spiegel om het indringen van vocht tegen te gaan, dan adviseren wij u dit na minimaal 96 uur te doen. Zo voorkomt u namelijk dat deze afdichting het uithardingsproces van de PremTack tegen gaat.

 

Let op: Dit advies is gebaseerd op spiegels die gefabriceerd zijn volgens; DIN EN 1036-2. Voor alle andere spiegels, waaronder spiegels van kunststof, veiligheidsspiegels of spiegels met verwarming, dient u uw spiegelleverancier te raadplegen.

 

Lees meer over het PremTech voegafdichting systeem >>