Een gids voor het repareren van Plexiglas met onze transparante afsluitende kit:
Stap-voor-Stap-instructies

Plexiglas, technisch bekend als PMMA, is een geliefd materiaal in veel industrieën vanwege zijn transparantie en UV-bestendigheid. Het repareren ervan vereist een bepaalde techniek om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke kwaliteit behouden blijft. In deze handleiding bespreken we een stap-voor-stap methode voor het repareren van plexiglas, gebruikmakend van effectieve producten die beschikbaar zijn in de markt. Met onze transparante kitafsluiter gaat het u zeker lukken.

clear repair

Stap 1: Voorbereiding van het Plexiglas oppervlak 

Voordat we beginnen met het daadwerkelijke reparatieproces, is het belangrijk om het plexiglas goed voor te bereiden. Dit zorgt ervoor dat de reparatie zo soepel en succesvol mogelijk verloopt. Volg de onderstaande stappen voor een goede voorbereiding:

  • Begin met het reinigen van het plexiglas met een geschikte reiniger, zoals Plasto Cleaner. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld voor PMMA materialen.
  • Laat de cleaner na het aanbrengen ongeveer 5 minuten drogen. Het zal vanzelf vervliegen zonder enige resten achter te laten.
  • Schuur het plexiglas met schuurpapier met een korrelgrootte van 120 om het oppervlak voor te bereiden op de verlijming.
  • Na het schuren, reinig je het oppervlak opnieuw met Plasto Cleaner om het te ontvetten en klaar te maken voor de volgende stap.

Stap 2: Het Verlijmingsproces van Plexiglas met onze transparante afdichtende kit

Na de voorbereiding is het tijd voor het verlijmen, de cruciale fase in het reparatieproces. Hier is hoe je het kunt doen:

  • Kies een betrouwbaar 2-K product zoals onze transparante kitafsluiter Clear Repair,  dat bekend staat om een goede hechting op PMMA materialen, voor het verlijmingsproces.
  • Bereid de lijm voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng een 1 mm dikke laag aan op de voorbereide oppervlakken.
  • Voeg de delen samen om een stevige verbinding te creëren.

Volgens verschillende labtests kan een aanhechtingssterkte van 4,00 MPa worden bereikt met deze methode, waardoor een duurzame en betrouwbare reparatie wordt gegarandeerd.

Het voordeel van plexiglas is zijn transparantie en UV-bestendigheid, eigenschappen die behouden blijven wanneer je een transparante en UV-bestendige lijm zoals Clear Repair gebruikt. Dit maakt ze tot ideale partners voor reparatieprojecten.

Conclusie

In conclusie, het repareren van plexiglas hoeft geen lastige taak te zijn, mits je beschikt over de juiste producten en methoden. We hopen dat deze gids je zal helpen bij je volgende reparatieproject. Voor meer advies of aanbevelingen, aarzel niet om experts in de branche te raadplegen.