Home / Kimband, maar dan net even wat beter!

Kimband, maar dan net even wat beter!

Kimband is een van de oudste materialen die toegepast wordt in de bouwwereld. Het product wordt gebruikt als extra slot op de deur in natte ruimtes zoals badkamers. Zeker wanneer kitnaden door bijvoorbeeld slechte applicatie het begeven, kan een aangebrachte band uitkomst bieden. Ook wordt kimband toegepast bij aansluitingen van de keldervloeren op opgaand metselwerk.

 

Het systeem van het toepassen van kimband werkt als volgt. Men start met het aanbrengen van de pasta op de plekken waar de kimband geplaatst wordt. Na het plaatsen wordt de kimband in de pasta gedrukt. Vervolgens komt er nog een extra laag pasta over de kimband. Wanneer deze stappen voltooid zijn, dan is er optisch een dichting gerealiseerd. Echter is deze vorm van afdichten dusdanig gevoelig voor fouten (denk aan vouwen in de band), dat er allerminst zekerheid is gerealiseerd. Ook worden alleen de hoeken gedicht, waardoor water dat langs de band loopt nog altijd schade kan aanrichten.

 

Het WaterTight System

Om de hierboven beschreven redenen heeft PremTech een systeem ontwikkeld dat u niet alleen veel meer zekerheid biedt. Ook de applicatie is aanzienlijk eenvoudiger. We hebben dit systeem het PremTech WaterTight System genoemd. Dus wilt u ook de zekerheid en eenvoud ervaren van het WaterTight System van PremTech? Neem dan snel contact met ons op. Ons team van adviseurs heeft een landelijke dekking en zijn altijd zeer bereid u persoonlijk de voordelen van dit systeem verder toe te lichten en/of u een demonstratie op locatie te geven!

 

De onderdelen van dit systeem zijn de Seal & Glue voor het afdichten van de naden in de hoeken en de Spray Seal voor het realiseren van de daadwerkelijke afdichting.