Hoe spiegels lijmen:
Een uitgebreide handleiding

Spiegels lijmen zijn meer dan slechts reflecterende oppervlakten; ze voegen esthetische waarde toe aan sanitaire ruimtes en daarbuiten. Het geheim achter een naadloze en strakke spiegelbevestiging? Een onzichtbare montage. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het perfectioneren van deze techniek schrijven we in deze blog hoe je het beste kunt beginnen met spiegels lijmen.

De perfecte keuze: PremTack

Voor het onzichtbaar bevestigen van spiegels raden wij onze PremTack lijmkit aan. Wat dit product zo speciaal maakt, is zijn ongelooflijke aanvangshechting. Bovendien, dankzij een unieke formule, tast de PremTack de beschermende lagen van de spiegel niet aan.

Bij het gebruik van PremTack is het essentieel om te werken met spiegels die minimaal 7 MM dik zijn. Ook moet de ondergrond van zowel de spiegel als waarop deze wordt bevestigd vlak en egaal zijn. En vergeet niet, voor een optimale hechting, moeten beide oppervlakken schoon, droog en ontvet zijn. In veel gevallen is de Plasto Cleaner een uitstekend hulpmiddel hiervoor. Voor specifieke aanwijzingen en geschiktheid van de ondergronden, raadpleeg het technische datablad van UniSolve Spray.

Toepassingstechnieken: De Piramide Nozzle

Een cruciale stap in het lijmen van spiegels is het gebruik van de Piramide Nozzle bij het aanbrengen van de PremTack. Deze speciale nozzle is ontworpen om luchtinsluiting te minimaliseren. Bovendien garandeert het dat je een lijmlaag van 3 MM krijgt, wat van cruciaal belang is voor de sterkte van de lijmverbinding en voor adequate ventilatie tussen de spiegel en de ondergrond. Ook is het aan te raden om enkel verticale rillen lijm aan te brengen, wat de lijmkracht en de ventilatie nog verder bevordert.

Na de succesvolle bevestiging van de spiegel kan het verleidelijk zijn om de buitenranden onmiddellijk af te dichten om vochtinfiltratie te voorkomen. Echter, het is van belang om ten minste 96 uur te wachten alvorens dit te doen. Hiermee zorg je ervoor dat de afdichting het uithardingsproces van de PremTack niet verstoort.

Speciale aandachtspunten

Het is cruciaal om op te merken dat de bovenstaande aanbevelingen zijn gebaseerd op spiegels die vervaardigd zijn volgens DIN EN 1036-2. Als je werkt met andere soorten spiegels zoals kunststof spiegels, veiligheidsspiegels of spiegels met verwarming, is het raadzaam om advies in te winnen bij je spiegelleverancier.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u erop vertrouwen dat uw ‘spiegels lijmen’ project niet alleen succesvol maar ook esthetisch verbluffend zal zijn.