High tack kit voor zeer sterke
eerste aanhechting

High Tack Kit: Alles Wat Je Moet Weten Over PremTack

Als professional die al lange tijd werkt in de wereld van lijm- en afdichtingsmiddelen, heeft u ongetwijfeld gehoord van ‘high tack’. Maar wat betekent deze term precies en waarom is het zo belangrijk bij bepaalde toepassingen? In dit artikel proberen we u uit te leggen wat een high tack kit is en introduceren we een toonaangevend product in deze categorie: onze PremTack.

high tack kit

Wat is PremTack?

De PremTack is een high tack kit met uitmuntende prestaties. Zoals eerder besproken, verwijst ‘high tack’ naar een zeer kleverige consistentie, en de PremTack excelleert hierin. Dit product onderscheidt zich door zijn indrukwekkende rek tot breuk van 330% en een lijmsterkte van 2,20 N/mm². Deze tedchnische eigenschappen duiden op zowel flexibiliteit als een uitzonderlijke hechtkracht.

Waarom kiezen voor de High Tack Kit van PremTech?

  • Directe hechting: Dankzij zijn high tack eigenschappen biedt PremTack een onmiddellijke en krachtige verbinding aan diverse oppervlakken.
  • Veelzijdigheid: Het product hecht op de meeste metalen, glas, hout, keramiek en vele kunststoffen.
  • Uitmuntende eigenschappen: Met een rek tot breuk van 330% en een lijmsterkte van 2,20 N/mm² staat de PremTack garant voor duurzaamheid en aanpassingsvermogen.
  • Duurzaamheid: bestand tegen externe factoren zoals temperatuur, vochtigheid en UV-straling.

Het gebruik van PremTack verschilt niet veel van andere high tack kits, maar er zijn specifieke aanbevelingen. Ten eerste is de oppervlakte behandeling van belang. Zorg dat de oppervlakken schoon, droog en vetvrij zijn voor optimale hechting. De applicatie kan het best gedaan worden met de Bonding Gun.

Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de kit. Gebruik altijd de meegeleverde piramide nozzle, ook wel bekend als de V-nozzle. Plaats deze nozzle haaks op de ondergrond, zodat bij het aanbrengen van de ril een kleine piramide ontstaat. Deze vorm van aanbrengen zorgt dat er altijd een minimale lijmlaag ontstaat (na aandrukken) van 2 a 3 mm en zorgt er voor dat er geen luchtinsluiting ontstaat. Druk de materialen stevig tegen elkaar. De eigenschappen van PremTack geven je mogelijk wat tijd om te herpositioneren voor perfecte afstemming. Laat de verbinding voldoende tijd uitharden conform de aanbevelingen.

Conclusie

De PremTack is een vooruitstrevend product in de wereld van high tack kits, die onmiddellijke hechting, duurzaamheid en uitmuntende technische specificaties biedt. Gecombineerd met de Bonding Gun, verzekert het de beste toepassingsresultaten voor uiteenlopende projecten.