Het afplakken van diverse ondergronden wordt kinderspel met ons uitgebreide assortiment aan multifunctioneel plakband

1. Het afplakken van gevoelige ondergronden

U herkent het wel. U wilt een bepaalde ondergrond afplakken, bijvoorbeeld behang. Zoals u weet is behang een erg gevoelige ondergrond, dat snel beschadigd raakt. De huis-tuin-en-keuken afplaktape is hiervoor niet geschikt. Vaak ontstaan er problemen, met name bij het weer willen verwijderen van deze tapes. Waardoor het behang of andere ondergronden onherstelbaar beschadigd raken.

multifunctioneel plakband

Maak kennis met onze Masking Tape Purple PQ. Wij hebben een multifunctioneel plakband in ons assortiment dat u in het geval van een gevoelige ondergrond, zoals bijvoorbeeld behang, kunt gebruiken. Ook op net gelakte en/of geschilderde ondergronden adviseren wij u onze Masking Tape Purple PQ.

Deze Masking Tape is een topkwaliteit, lowtack maskeertape, die gefabriceerd is van een dun washi papier en drukgevoelige acrylaten. Het heeft een lage aanvangskleefkracht en laat bij het verwijderen ervan geen lijmresten na. Het is dus makkelijk en veilig verwijderbaar. En ondanks het makkelijk te kunnen verwijderen, geeft deze tape wel een zeer strak resultaat bij schilderwerkzaamheden en zal er bij de juiste applicatie (met het gebruik van een taperoller) ook geen verf achter de tape kruipen.

De Masking Tape Purple PQ is in diverse maten verkrijgbaar.

2. Het afplakken van oneffen ondergronden

Ook dit scenario herkent u vast wel? U wilt een ondergrond afplakken die oneffenheden vertoont. Met een huis-tuin-en-keuken afplaktape wordt dit lastig. Het hecht niet goed door de oneffenheden en er ontstaan kleine openingen tussen het tape en de ondergrond. Hierdoor ontstaat het lekken van verf op de ondergrond.

Wij hebben in ons assortiment een multifunctioneel plakband dat lekken voorkomt. Dit is de Masking Tape Green. De relatief dikke maskeertape vangt oneffenheden perfect op, waardoor deze tape geschikt is voor vele soorten toepassingen. Het is tevens ook een fantastische tape om bijvoorbeeld stucloper vast te plakken op vloeren; het is zeer sterk en toch ook weer zonder problemen goed te verwijderen. Maar ook voor een ondergrond als natuursteen is dit product perfect te gebruiken.

Nog een mooie toepassing is dat de tape ook uitermate geschikt is om bijvoorbeeld dingen te bundelen (denk aan latten, plinten, stalen strips etc.) en dat deze naderhand ook weer makkelijk, zonder lijmresten, te verwijderen is, In tegenstelling tot wat veelal bij duct tape een probleem is.

De Masking Tape Green is gefabriceerd op basis van crêpepapier en harsen, is UV-bestendig tot 3 weken en keen een flexibiliteit van 10%, waardoor de tape goed te positioneren is.

De Masking Tape Green is in diverse maten verkrijgbaar.

3. Het zeer strak afplakken van ondergronden en/of lakranden

Het laatste scenario is u vast ook niet onbekend. U wilt uw ondergrond en/of lakranden strak afplakken. Ook dit geeft vaak niet het gewenste effect met een huis-tuin-en-keuken afplaktape. De tape scheurt in, waardoor er geen strakke lijnen ontstaan. Ook kan deze tape langere tijd blijven zitten zonder lijmresten achter te laten, zelfs bij buitentoepassingen. welke tape kunt u in deze situatie gebruiken?

Uiteraard hebben ook op deze vraag het antwoord en een passend product voor u in ons assortiment. Een multifunctioneel plakband, de Masking Tape Gold PQ. Door de speciale samenstelling van deze tape is het product goed bestand tegen inscheuren van zowel de kopse kant, als van de zijkant. Dit is precies wat u zoekt!

Het multifunctioneel plakband is een topkwaliteit maskeertape en gefabriceerd van een dun washi papier en drukgevoelige acrylaten.

De Masking Tape Gold PQ is in diverse maten verkrijgbaar.

Voorbereiding

Uiteraard dient u voor het gebruik van onze Masking Tapes, de ondergrond goed schoon en vetvrij te maken. Hiervoor gebruikt u onze UniSolve Spray of Plasto Cleaner.

Na het aanbrengen van de juiste Masking Tape drukt u deze goed aan om de drukgevoelige laag te activeren. De Masking Tapes zijn niet geschikt voor vochtige of natte ondergronden.

Conclusie

Nu u de juiste keuze heeft gemaakt voor het afplakken van uw ondergrond en/of lakrand, wensen wij u veel succes met uw project.