Hoe kan ik mijn doucheput afdichten?
PremTech DrainSeal!

Hoe kan ik mijn doucheput afdichten met PremTech DrainSeal?

In de hedendaagse badkamerrenovaties en nieuwbouwprojecten zien we een duidelijke trend: de traditionele doucheputjes maken steeds vaker plaats voor moderne en esthetisch verantwoorde drains. Deze verandering komt niet alleen de uitstraling van je badkamer ten goede, maar draagt ook bij aan een verbeterde waterafvoer. Echter, deze nieuwe drains stellen hogere eisen aan de afdichting. Een correcte en duurzame afdichting is nu belangrijker dan ooit om lekkages en andere watergerelateerde problemen te voorkomen. Hoe ga je te werk bij het afdichten van je doucheput of drain? Het antwoord: door het toepassen van PremTech DrainSeal, verkrijgbaar in twee handige verpakkingen van 50 ml en de nieuwe 250 ml uTAH variant.

De voordelen van DrainSeal

De PremTech DrainSeal is een onmisbaar product wanneer je je doucheput of drain gaat afdichten. Het product biedt verschillende voordelen:

  • Emissiearm en vrij van isocyanaten: Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze, zonder in te boeten aan kwaliteit en effectiviteit.
  • Blijvend flexibel: Zorgt voor een langdurige en betrouwbare afdichting die bestand is tegen wisselende omstandigheden.
  • Schimmelwerend: Beschermt je douche tegen schimmelvorming, wat bijdraagt aan een hygiënischere omgeving en minder onderhoud vergt.
  • Snel uithardend: Met een korte droogtijd van slechts 20 minuten, kun je snel genieten van je vernieuwde douche.
  • Brede temperatuursbestendigheid: Het product is effectief in een breed temperatuurbereik, van -20°C tot +90°C, waardoor het in verschillende omstandigheden toepasbaar is.

Het onderscheid tussen de twee verpakkingsvarianten zit hem vooral in de grootte. De 250 ml uTAH variant is speciaal ontwikkeld voor grotere projecten. Dankzij de grotere inhoud kun je grotere oppervlakten behandelen, wat het niet alleen een uitstekende keuze maakt voor het afdichten van je doucheput of drain, maar ook voor gebruik in diverse sectoren zoals de carrosseriebouw, scheepsvaart, ziekenhuizen, technische diensten, hoveniers, zwembaden, watersportbedrijven en woningbouwverenigingen.

Juiste afdichting is essentieel

Bij de overstap van een traditionele doucheput naar een moderne drain is het essentieel dat de afdichting zorgvuldig wordt aangebracht. Het afdichten van een drain vergt namelijk een andere aanpak dan een doucheputje. Het is cruciaal dat dit zorgvuldig gebeurt om toekomstige problemen te voorkomen. Het goede nieuws is dat de PremTech DrainSeal voor zowel doucheputjes als drains gebruikt kan worden, waardoor je altijd verzekerd bent van een waterdichte afwerking, ongeacht de gekozen afwateringsoptie.

Met de juiste voorbereiding en de PremTech Drainseal bij de hand, wordt het afdichten van je doucheput of drain een eenvoudige klus die garant staat voor een duurzaam en professioneel resultaat.